20 år med helhetslösningar i plåt


TILLVÄXTEN FORTSÄTTER FÖR GÅRÖ PLÅTPRODUKTER SOM FÖRRA ÅRET GJORDE ALL TIME HIGH. NU SIKTAR MAN VIDARE MOT FRAMTIDEN MED FOKUS PÅ VIKTIGA KÄRNVÄRDEN.
– Redan från början satte vi en standard med kärnvärden som vi vill ska genomsyra allt vi gör, säger vd Daniel Petersson. Det handlar om att vinna kundens förtroende och att främja kontinuitet genom att bygga långsiktiga relationer både med kunder, leverantörer och anställda. Det handlar också om att skapa delaktighet hos varje medarbetare – och att våga satsa offensivt. Maskinparken hos Gårö Plåtprodukter rymmer den allra senaste tekniken på varje avdelning inom såväl stans, laserskärning och bockning som pressning och svetsning.

Gårö Plåtprodukter fyller 20 i år. ”Vi fortsätter att jobba med våra kärnvärden i fokus” säger vd Daniel Petersson.

HÖG INVESTERINGSTAKT GENERERAR TILLVÄXT
– Vi har haft en tillväxtvilja hela vägen som har tagit sig uttryck i att vi håller en hög investeringstakt och ligger långt fram tekniskt sett, samtidigt som vi också har vågat satsa på nya marknader, säger Daniel Petersson.
Den allra senaste maskininvesteringen är en automationslösning för punktsvetsning av förstärkningsprofiler för exempelvis hyllor och dörrar.
– Vi har sett en ökad efterfrågan på just punktsvetsning och vår investering genererade omedelbart en stor affär. Den här automationslösningen säkerställer både kvalitet och tid, säger vice vd Pierre Bengtsson.

 

 

 

 

 

 

STADIG UTVECKLING UNDER 20 ÅR
Utvecklingen har gått spikrakt uppåt sedan starten för 20 år sedan då man köpte loss plåtverksamheten från GARO och startade med en kund, tio anställda och en omsättning på tio miljoner. Idag har Gårös kundregister växt till närmare 100, man har drygt 100 anställda och omsättningen för 2017 landade på 165 miljoner SEK vilket är all time high.
– Uppenbarligen fanns det ett uppdämt behov av ytterligare en plåtleverantör i bygden. Och det fortsätter att se bra ut framåt, vi tror på fortsatt tillväxt, säger Daniel Petersson.

 

 

 

 

 

 

Det handlar om plåt – från den minsta detalj till den största. En bred maskinpark utrustad med den allra senaste tekniken kapar ledtider.

Helhetslösningar visar vägen till framgång. Gårö Plåtprodukter servar ett 100-tal kunder med allt ifrån konstruktion och ren plåtbearbetning till ytbehandling och montering.