De är plåtbearbetningens all inclusive

Garo3 e1519303609686
2022-05-31

De är plåtbearbetningens all inclusive

Garo3 e1519303609686

Med bred maskinpark och kontinuerliga investeringar i ny teknik fortsätter Gårö att stärka sin ställning som marknadens val inom plåtbearbetning.

Gårö Plåtprodukter är familjeföretaget med starkt engagemang som når hela vägen ut på verkstadsgolvet. 110 anställda och en omsättning på 165 miljoner baserat på kundanpassade smarta helhetslösningar inom plåt, allt ifrån stansning, bockning och pressning till svetsning och montering.

Helhetslösningar har blivit ett signum för Gårö Plåtprodukter. På monteringen sysselsätter man idag ett 30-tal personer.

hg1003ars StansHo¦êglagerVerktygsva¦êxling e1519303187738

Tar greppet om tekniken

Många affärer börjar redan på konstruktionsstadiet. – Vi har en teknikavdelning med flera plåtingenjörer som hjälper våra kunder med smarta konstruktionslösningar, säger vd Daniel Petersson.

Det handlar om att hitta en produktionsprocess där planering, verktygstillverkning CAD-illustrering och tidsaspekter ingår.

Välutrustad maskinpark

Processen vidare ut i produktionen går genom en bred maskinpark med den allra senaste tekniken. De senaste åren har man satsat hårt på automatisk verktygsväxling och plockrobotar för kortade ledtider. Bara stansavdelningen rymmer tio maskiner, laserskärningen innefattar fiberlaser och på bockavdelningen har man 3 helautomatiska bockautomater, 3 robotiserade kantpressar och 10 manuella.

Helhetslösningar ett vinnande koncept

Lägg därtill pressavdelning med excenter- och hydraulpressar, en stor svetsavdelning med tillgång till TIG, MIG och punktsvets med nyinstallerad punktsvetsautomat.

– Dessutom har vi en stor monteringsavdelning som sysselsätter ett 30-tal personer. Vi ombesörjer också alla typer av ytbehandlingar genom goda samarbeten i regionen, säger vice vd Pierre Bengtsson.

Skeppar gods ut i världen

Konceptet att serva marknaden med helhetslösningar inom plåtbearbetning har varit framgångsrikt. Så pass lyckat att Gårö Plåtprodukter har vänt timglaset – affärer som kunder tidigare lagt i låglöneländer flyttas hem till Sverige och Gnosjö. – Vi har även fått förmånen att följa med våra kunder ut i världen vilket innebär att vi idag faktiskt skickar gods både till Kina och Polen, säger Daniel.