Plåtfabriken där ingenting är omöjligt

Skarmavbild 2023 11 08 kl. 13.51.14
2023-11-08

Plåtfabriken där ingenting är omöjligt

Skarmavbild 2023 11 08 kl. 13.51.14

Gårö Plåtprodukter i Gnosjö ser bara möjligheter. Marknad, plåttekniker och beredning jobbar i ett tajt team för att ge kunden den bästa lösningen.

– Grundinställningen är alltid att det här måste vi kunna lösa, och det tycker jag är väldigt värdefullt. Vi har en enorm erfarenhet i det här gänget där man alltid ser möjligheterna, säger Fredrik Sylvan.

Människorna bakom tekniken

Som en ledande leverantör inom lego- bearbetning av tunnplåt har Gårö utmärkt sig med sin toppmoderna maskinpark, men minst lika viktiga är människorna bakom maskinerna och tekniken. Här kan Gårö visa på ett starkt team som samarbetar hela vägen, från offertförfrågan via marknads- avdelningen, vidare till tekniker och konstruktörer som sedan tar lösningen vidare till beredningen.
– När vi på marknad får in en förfrågan säkerställer vi allt med teknik och beredning för att inte missa något. Detta för att vi ska kunna stå för en offert till hundra procent, förklarar Fredrik.

Rätt val av maskin och material

– Vi har en väldigt hög kapacitet inom teknik och beredning vilket är en stor tillgång för våra kunder samtidigt som det skapar en stor trygghet i produktionen.
Även när kunder kommer med ritningar så tar Gårö alltid fram egna produktionsritningar, anpassade efter produkt och maskinpark.
– Det ger en helt annan dialog med våra kunder. Dels kan vi hitta alla möjligheter till bättre produktion med rätt val av maskin och plåt, dels kan vi utnyttja materialet maximalt, något som är extra värdefullt i dessa tider, konstaterar Fredrik.

Den smartaste lösningen vinner

Alla nya detaljer simuleras i bocknings- stadiet innan beredning och vidare hantering på stansavdelningen där man väljer optimalt plåtformat. Den bästa, smartaste och mest kostnadseffektiva lösningen är målet. Vinnare – ja det blir såklart både kunden och Gårö, säger vd Daniel Petersson.
– Vår affärsidé handlar om att vara kundens bästa partner hela vägen från idé till färdig produkt.
Och tillväxten som ses hos Gårö är ett kvitto på att man lyckats. Maskinparken förnyas ständigt och här planeras även för tillbygge.
– Vi har stora förväntningar på 2022, säger Daniel.

Se hela repotaget här