Plåtfabriken som växer med 5500 kvm

Skarmavbild 2023 11 08 kl. 13.57.32
2023-11-08

Plåtfabriken som växer med 5500 kvm

Skarmavbild 2023 11 08 kl. 13.57.32

I februari sattes spaden i marken. Gårö Plåtprodukter bygger till rejält och ökar i kapacitet – samtidigt som man skapar värme i krigets Ukraina.

– Vi satsar framåt och investerar mer än någonsin. Med tillbygget får vi ytterligare 4500 kvm produktionsyta vilket gör att vi är redo att fortsätta vår tillväxt. Vi bygger också 1000 kvm för personalen med ny matsal, gym, padelhall och golfsimulator. Det är skoj! Daniel Petersson, vd, växlar några snabba ord på språng, ute i produktionen.

Två nya panelbockmaskiner

Jo, det är full fart som vanligt hos Gårö Plåtprodukter. Två nya panelbock­ maskiner från Salvagnini, en P1 och en P4, har precis driftsatts. Verkstaden har fått en ”riktig facelift” förklarar en nöjd Tomas Wennblom, marknadsansvarig.
– Vi har en fin verksamhet där vi under alla år har byggt kompetens och kapa­ citet med maskinpark och lager som gör det möjligt att satsa, säger Tomas.

Värme till bostäder och skyddsrum

Och satsar, det gör man. Samtidigt som leveranser snurrar i snabb takt till kunder och omsättningen fortsätter att öka har Gårö Plåtprodukter axlat rollen av konstruktör, tillverkare och samord­ nare av ett stort hjälpprojekt som skapar värme i krigets Ukraina. Många svenska industrier har under det senaste året levererat fältkaminer till fronten. Gårö ställde frågan till Barnens Oas som undersökte behovet i Ukraina.
– Uppdraget blev att ta fram en kamin som hjälper civilbefolkningen med uppvärmning och matlagning, berättar Fredrik Sylvan, säljare.

Snart uppe i 1000 kaminer

Produktionen startades och snart hade de första 200 st kaminerna levererats.
– Det här har skapat så mycket engagemang. Flera företag, föreningar, organisationer och privatpersoner har hört av sig och varit med och bidragit. Nu är vi snart uppe i 1000 kaminer, berättar Fredrik.

Se hela repotaget här